Skip to Main Content

Koronavirüs (COVID-19) Rehberi / Coronavirus (COVID-19) Guide: Yabancı Dilinizi Geliştirin

COVID-19 salgını sebebiyle eğitimi desteklemek amacıyla oluşturulmuştur. / It has been prepared to support education due to the COVID-19 outbreak.

Yabancı Dilinizi Geliştirmenize Yardımcı Olacak Kütüphane Kaynaklarımız - Rosetta Stone

Dünyanın en çok tercih edilen Rosetta Stone online dil eğitim aracı, başarısı kanıtlı Dynamic Immersion yöntemi ile 22,000’den fazla okula, 12,000’in üzerinde kuruma 20 yılı aşkın süredir hizmet vermektedir. Ödül kazanmış etkileşimli yaklaşımı sayesinde dünyadaki milyonlarca kullanıcı tarafından tercih edilmektedir ve her yerden - her zaman erişim imkanı sunmaktadır.

Mobil uygulama ile de kullanılabilmektedir.

Konuşma, yazma, okuma ve anlama yeteneklerini doğal bir şekilde öğreten Rosetta Stone ile ezber ve çeviri zorunluluğu ortadan kalkmaktadır.

Hesap Oluşturma: Kampüs içinde iken hesap oluşturulması gerekmektedir. Daha sonra oluşturduğunuz hesap bilgileriniz ile bağlanabilirsiniz.

  • Enstitü e-mail adresinizi giriniz
  • Bir şifre belirleyiniz (en az 6 harf ve 1 rakam) 

İçerdiği 30 dil: İngilizce (Amerikan), İngilizce (İngiliz), İspanyolca (Latin Amerika), İspanyolca (İspanya), Fransızca, Almanca, İtalyanca, Arapça, Çince (Mandarin), Dari Farsçası, Flemenkçe, Filipin Dili, Yunanca, Lehçe, Hintçe, Endonezya Dili, İrlanda Dili,  Japonca, Korece, Latince, Afganca, Farsça, İbranice, Portekizce (Brezilya), Rusça, Savahilice, İsveççe, Türkçe, Urduca, Vietnam Dili. 

Tüm seviyeler için bu dillere erişim vardır. 

- Rosetta Stone Mobil Uygulama Erişim Kılavuzu

- Rosetta Stone’u mobil cihazlara nasıl indirebileceğinizi gösteren sunum dosyası için: https://goo.gl/UgmvwD  

- Rosetta Stone Rehber

Yabancı Dilinizi Geliştirmenize Yardımcı Olacak Kütüphane Kaynaklarımız - Hot English

Hot English Magazine günümüzün gerçek insanlarını ve güncel konularını ironik bir dille anlatarak İngilizce öğrenmeye motive eden eğlenceli ve kendine has yaklaşımı olan bir dergidir. İçeriğinde çok sayıda görsel unsur kullanarak öğrenmeyi daha kolay hale getirmek amaçlanmıştır. İngilizce seviyeniz ne olursa olsun Hot English Magazin’de kendinizi geliştirebilecek birşeyler mutlaka bulacaksınız. Hot English Magazine dergisiyle, içeriğindeki güncel konularla (Filmler, Müzik, İş dünyası, Seyehat, Kültür, En sıcak haberler, hot topics) öğrenme motivasyonunuzu, algı ve ilginizi her zaman yüksek seviyede tutarak daha kolay öğrenebilirsiniz. Grammar (dil bilgisi), vocabulary (kelime), listening (dinleme) ve reading (okuma) egzersizleri mevcut. Dört temel İngilizce seviyesine (pre-intermediate, intermediate, upper intermediate and advanced) göre konuları içermektedir. 

İngilizce gramer ve İngilizce kelime ezberlerme Hot English Magazine ile artık çok kolay ve eğlenceli. 

  • 8000 yeni kelime, deyim, ifade şekli öğreneceksiniz
  • Formal İngilizceyle birlikte bir ölçüde İnformal & Günlük yaşam İngilizcesini bileceksiniz.
  • İngilizce anadil olan kişilerce hazırlandığı için, akıcı İngilizce yazışmaları anlayacaksınız. 
  • Güncel iş dünyası, müzik, film, seyehat, haber ve kültür konularıyla dünyayı takip edeceksiniz.
  • Keyifli ve eğlenceli okuma ve yüksek motivasyonla İngilizce’nizi etkin ve çok hızlı geliştireceksiniz.

Eğlenceli, kolay, farklı, çeşitli ve renkli konuları içeren öğretim metodu sayesinde sıkmadan, bunaltmadan, yormadan ve bıktırmadan, âdetâ hayatı yaşıyor rahatlığı içinde ileri ingilizce seviyesine ulaşabileceksiniz.

Yabancı Dilinizi Geliştirmenize Yardımcı Olacak Kütüphane Kaynaklarımız - İYTE Dijital Kütüphanesi (OverDrive)

Kütüphanemiz koleksiyonumuzda yer alan elektronik kitap, sesli kitap, müzik ve videolara İYTE Dijital Kütüphanemiz (Overdrive) aracılığıyla 7 gün 24 saat erişebilirsiniz. http://iyte.lib.overdrive.com link adresinden Enstitü E-mail adresiniz ve şifrenizle giriş yapabilirsiniz.

Ovedrive günümüz hızlı ve yoğun yaşam temposunda kolay kullanılabilme imkânı sunan dosya türleri içermektedir. Cep telefonlarınıza ya da cep bilgisayarlarınıza bu kaynakları yükleyip kullanabilirsiniz. Özellikle sesli kitaplar, yabancı dil öğreniminizi kolaylaştıracak, kelime bilginizi arttıracak ve telaffuzunuzu geliştirmeye yardımcı olacaktır.


 

"OverDrive Media Console"ü yüklemeniz gerekmektedir.  

OverDrive App: https://app.overdrive.com/#download​

Cihazlar : https://help.overdrive.com/#devices

OverDrive Yardım Videoları: https://help.overdrive.com/customer/en/portal/articles/2903768-overdrive-help-videos