Skip to Main Content

İYTE Kütüphanesi E-Bülten Ekim 2017: Ana Sayfa

Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı'ndan

Değerli Kütüphane Dostları;

Kütüphanemizden haberlerin yer aldığı, kütüphane hizmet ve kaynaklarımızın tanıtımına yönelik olarak 2009 yılından bu yana her eğitim - öğretim döneminin başında hazırladığımız e-bültenimizin Ekim 2017 sayısı ile yine beraberiz.

Açık erişim, açık veri ve açık bilim konularında ülkemize liderlik eden ve bir AB projesi olan OpenAIRE2020 ortağı olan İYTE Kütüphanesi, 24-26 Ekim 2017 tarihleri arasında “6. Ulusal Açık Erişim Konferansı ve OpenAIRE2020 Çalıştayı”nı İYTE ev sahipliğinde Ege Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi'nde gerçekleştirdi. “Daha İyi Bir Gelecek İçin Açık Bilim” teması ile düzenlenen AE2017 Konferansı ve OpenAIRE2020 Çalıştayı ile ilgili detaylı bilgileri e-bültenimizde bulabileceksiniz.

Katalogdan veya keşif aracımız olan IYTExplore'dan kütüphanemizde bulunan basılı ve elektronik kaynaklarımızı aradığınızda Syndetics Unbound sayesinde zenginleştirilmiş sonuçlar sunuyoruz. E-bültenimizde bu konu ile ilgili aytıntılı bilgiler yer almakta.

Ocak - Haziran 2017 dönemini kapsayan 6 aylık süreçte, kütüphanemizden en çok faydalanan üyelerimizin isimlerini, en çok ödünç alınan edebi ve teknik kitapları, multimedya kaynaklarını açıklıyor, en çok kullanılan elektronik kitap ve dergilere de yer veriyoruz. Ayrıca; en çok ödünç alınan kitap ve filmin tanıtımları ile bir kitap ve bir film önerimiz de önceki sayılarımızda olduğu gibi bu sayımızda da yer almakta.

Enstitümüze yeni gelen öğrencilerimize hoş geldiniz diyerek, başarılı ve verimli bir eğitim-öğretim dönemi diliyoruz. 

Gültekin GÜRDAL
Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanı

Not: E-bültenimizi bilgisayarınızdan okuyabileceğiniz gibi mobil cihazlarınızdan da okuyabilirsiniz.