İYTE Kütüphanesi E-Bülten Şubat 2016: Bookboon ve Hindawi Publishing Hakkında

Bookboon.Com

198yılında Danimarka'da Ventus adı altında kurulan Bookboon.com, öğrenciler ve iş profesyonelleri için eğitim materyalleri yayınlamaktadır.

2005 yılında stratejik bir atılım gerçekleştirerek, öğrenciler için ücretsiz ders kitapları yayınlayan dünyanın ilk online kitap yayıncısı oldu. Öğrencilerin ders kitapları için ödeme yapmak zorunda kalmamaları düşüncesinden yola çıkılarak, yeni mezun öğrencileri işe almak isteyen firma reklamlaı ile finansmanı gerçekleştiriyorlar. Diğer bir deyişle; öğrencilerin gelecekteki işverenleri ders kitaplarını reklam karşılığı finanse ediyor.

Reklam veren şirketler:
Kitap başına %15 reklam sınırı bulunuyor ve bu sınır, profesör, iş profesyonelleri ve öğrenci toplulukları tarafından kitapların akademik kalitesini etkilemeyecek şekilde belirlenmiş durumda.

Küresel bir e-kitap yayıncısı olarak Bookboon.com, geniş bir yelpazede öğrenciler için 900'ün üzerinde ders kitabını ve profesyonel iş yaşamı için 600 e-kitabı 7 dilde sunmaktadır.

Platformun Kullanımı: Ücretsiz ders kitaplarını veya diğer kitapları indirebilmek için e-posta adresinizi yazarak aşağıdaki alanları doldurmanız yeterli. Sonrasında e-posta adresinize gelecek onaylama postasına tıklayarak e-bültene de abone olabilirsiniz.

Ücretsiz Online Ders Kitapları: Dünyanın en iyi üniversitelerinden saygın profesörler tarafından yazılmış kitapları içermektedir. Kitaplar PDF formatında indirilebilmektedir.

Konu Başlıkları:
  •   Muhasebe
  •   Kariyer & Danışma
  •   Ekonomi ve Finans
  •   Mühendislik
  •   Bilişim ve Programlama
  •   Diller
  •   Pazarlama ve Hukuk
  •   Doğa Bilimleri
  •   İstatistik ve Matematik
  •   Strateji ve Yönetim
İş Yaşamı İçin Kitaplar: Kendi alanlarında uzman kişiler tarafından Bookboon.com için özel olarak yazılmaktadır.

Konu Başlıkları:
  • Muhasebe ve Finans
  • Kariyer Yönetimi
  • İletişim ve Sunum
  • Mühendislik
  • Girişimcilik
  • BT Yönetimi
  • İş arama ve CV
  • Yönetim ve Strateji
  • Pazarlama ve Satış
  • Büro Programları ve Yazılım
  • Kişisel Gelişim

Erişim Adresi : http://bookboon.com/

Ayrıca; Veritabanları listemizde de yer almaktadır.

Hindawi Publishing

Hindawi Publishing; akademik disiplinlerin geniş bir yelpazesini kapsayan, 405 hakemli, açık erişim dergisiyle hızla büyüyen bir akademik yayıncı. Açık erişim yayıncılıkta lider olan  Hindawi'nin; BilimTeknoloji, Tıp ve Sosyal Bilimlerin çeşitli alanlarında 405 dergisindeki makalelere PDF, HTML, ePUB, XML formatlarında tam metin erişmek mümkün. Hindawi dergileri ile ilgili aşağıda yer alan başlıklardaki tüm bilgilere web sitesinden erişebiliyorsunuz.

Hindawi dergilerinin herhangi birinde yayın yapıldığında, kısıtlama olmaksızın kullanım, dağıtım ve makalenin yeniden üretilmesini ve orijinal çalışmanın uygun şekilde atıf almasını sağlayan Creative Commons Lisansları kapsamında özgürce dağıtımı yapılan makalenin telif hakları yazarın kendisinde olur.

Makale işlem ücreti, yayın masraflarını karşılamak amacıyla, sadece kabul edilen makaleler için alınmaktadır. Bu katkılar hakemlik süreçleri için alınmakta olup (araştırma makaleleri vs), hakemlik süreçleri içermeyen yayınlar için herhangi bir ücret alınmamaktadır.

Hindawi dergilerinin makale işlem ücretlerini görmek için tıklayınız.

Erişim Linki : http://www.hindawi.com/

Ayrıca; Veritabanları listemizde de yer almaktadır.