Skip to Main Content

İYTE Kütüphanesi E-Bülten Şubat 2016: Düzenlenen Eğitim - Tanıtım Seminerleri

Elsevier Eğitimi - Scopus, ScienceDirect ve Mendeley

ULAKBİM tarafından erişime sunulan Elsevier yayınevine ait SCOPUS ve ScienceDirect veritabanları ve referans düzenlemek için kullanılan Mendeley platformunun kullanıcı eğitim toplantısı 02 Aralık 2015 tarihinde gerçekleştirildi. Eğitim, Elsevier firma yetkilisi Başak Candemir tarafından verildi.

Eğitim toplantısında; kaliteli ve hakemli bilimsel bilgiye nasıl en hızlı ve en etkin yoldan erişebilebileceği, akademik araştırmalara nasıl hız kazandırılacağı, araştırma hayatını kolaylaştıracak ve zaman kaybından kurtaracak birçok özellik anlatıldı.

ScienceDirect bilim, teknoloji ve tıp alanlarında 30,000'den fazla elektronik kitap ve 2,500'den fazla elektronik dergi başlığı içeren Elsevier'in hakemli tam metin veritabanıdır.

Scopus bibliyometrik araçlarla birlikte araştırmayı, izlemeye, analiz etmeye ve görselleştirmeye yarayan; hakemli yayınlardan oluşan makale özü ve atıf veritabanıdır.

Mendeley akademik makaleleri yazarken referansları düzenlemek için kullanılabilen ve bilgisayarda sanal kütüphane kurarak kolayca dökümanlara ulaşmayı sağlayan ücretsiz bir platformdur.

Publishing Campus özellikle genç araştırmacılara yönelik ücretsiz dersler, eğitimler ve akademik kariyeri destekleyecek tavsiyeler içeren bir platformdur.

My Research Dashboard: Scopus, ScienceDirect ve Mendeley veritabanlarının kuvvetlerini birleştirerek araştırmacılara yayınlarının görüntülenmesi, aldığı atıflar ve nakadar paylaşıldığı gibi bilgiler sunan ücretsiz bir Elsevier platformudur.

Tezinizi Yayınlayın! ProQuest Eğitim Semineri

Tezleri küresel çapta görünür kılma yollarının, akademik yayında elektronik kaynak kullanımının öneminin ve elektronik kaynakları verimli kullanma yollarının anlatıldığı  ProQuest Eğitim semineri 05 Kasım 2015 tarihinde gerçekleştirildi. Eğitim ProQuest firmasında Ebru Tekin tarafından verildi.

Wiley Yazar Çalıştayı - Uluslararası Dergilerde Başarılı Yayın Yapma Stratejileri

Kütüphanemiz ve Wiley işbirliği ile uluslararası dergilerde başarılı yayın yapma stratejilerinin, açık erişim konusundaki gelişmelerin ve Wiley akademik yayıncılık trendlerinin anlatıldığı Wiley Yazar Çalıştayı 24 Kasım 2015 tarihinde gerçekleştirildi.

Konuşmacılar:

Dr. Ray Boucher, Editorial Director, Wiley
Jill Hawthorne, Associate Director, International Development, Wiley
Duygu Pacali, Institutional Sales Account Manager

Yazar Çalıştayı İçeriği:

•   Makale yazma & doğru dergiyi seçme
•   Kapak yazısı yazma & makalenin yayınevine gönderilmesi
•   Reddedilen makaleler & makale gönderiminden sonraki aşamalar

Çalıştay sunumlarına aşağıdaki link aracılığı ile ulaşabilirsiniz:

http://wiley.qualtrics.com/jfe/form/SV_57kMvifbg8uDNLn