Skip to Main Content

İYTE Kütüphanesi E-Bülten Ekim 2015: ANKOS Personel Değişim Programı

E-Bulletin

Uluslararası Boyutlarda Gerçekleştirilen ANKOS Personel Değişim Programı’na Ev Sahipliği Yaptık

Bu yıl 4.’sü düzenlenen ANKOS (Anadolu Üniversite Kütüphaneleri Konsorsiyumu) Personel Değişim Programı; 31 Ağustos – 4 Eylül 2015 tarihleri arasında İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü, Gediz ve Yaşar Üniversitesi Kütüphanelerinin ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Türkiye’den beş farklı üniversite kütüphanesi personelinin yanı sıra, Bosna Hersek’ten bir, Azerbaycan’dan iki kişinin katılımıyla ANKOS Personel Değişim Programı bu yıl ilk defa uluslararası boyutlara taşınmış oldu.

Celal Bayar, Trakya, Fırat, Necmettin Erbakan, Erzincan, Bosna Hersek Gazi Husrev Begova ve Azerbaycan Ada Üniversitesi Kütüphanesi’nden gelen konuklar; programın ilk günü Gediz Üniversitesi Kütüphanesi’ni, ikinci günü Yaşar Üniversitesi Kütüphanesi’ni, üçüncü ve dördüncü günleri ise İYTE Kütüphanesi’ni ziyaret ettiler.

İYTE Kütüphanesi’ndeki programın ilk gününde kütüphane tanıtımı yapılarak, birimlerin yaptığı çalışmalar hakkında genel bilgiler verildi. İkinci gününde ise “RDA”, “Elektronik Kaynakların Yönetimi”, “Uluslararası Entegre Kütüphane Otomasyon Sistemi: SirsiDynix”, “Açık Erişim Dünyası”, “İYTE Açık Erişim Sistemi ve DSpace Kullanımı”, “Kütüphanelerde Sosyal Medya” ve “Yeni Teknolojiler ve İYTE Uygulamaları” konularında mesleki eğitim seminerleri yapıldı.

İYTE Kütüphanesi ziyaretlerinde, Rektörümüz Prof.Dr. Mustafa Güden gelen konukları makamında ağırladı. Rektör Danışmanı Prof.Dr. Ahmet E.Eroğlu’nun da katıldığı ziyaret, katılımcıların geldikleri ülke/şehir ve çalıştıkları kurumlar hakkında bilgiler verdiği samimi bir sohbet ortamında geçti. 

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                         ANKOS Personel Değişim Programı’nın son günü, ANKOS Başkanı Sami Çukadar, ANKOS Yönetim Kurulu Üyesi Tuba Akbaytürk Çanak ve İzmir’deki değişik kurumlardan kütüphanecilerin katılımıyla İYTE Sürekli Eğitim Merkezi’nde gerçekleştirildi. Personel Değişim Programı kapsamında gelen konukların çalıştıkları kütüphaneler hakkında bilgiler verdiği sunumların ve “Üniversite Kütüphanelerinde Yönetim ve Organizasyon” başlıklı seminerin ardından, ANKOS Yönetimi ev sahibi kurum temsilcilerine teşekkür ederek plaket verdi. İYTE Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanı Gültekin Gürdal’a plaketi ANKOS Başkanı Sami Çukadar tarafından verildi.

ANKOS Personel Değişim Programı Katılımcılar:
 
  1. H.Gül Bozkurt - Celal Bayar Üniversitesi 
  2. Abdurrahman Tarğıt - Trakya Üniversitesi
  3. Neslihan Aka - Fırat Üniversitesi
  4. Meltem Özdemir - Necmettin Erbakan Üniversitesi
  5. Metin Esgin - Erzincan Üniversitesi
  6. İltifat İbrahimov - Azerbaycan Ada Üniversitesi 
  7. Elchin Mammadov - Azerbaycan Ada Üniversitesi 
  8. Hamza Lavić - Bosna Hersek Gazi Husrev Begova Kütüphanesi