Skip to main content

İYTE Kütüphanesi E-Bülten Şubat 2015: 2015 Yılı Veritabanı Abonelikleri Yenilikler

SAE Digital Library - Yeni Abonelik

http://library.iyte.edu.tr/files/sae-international-84.png

Otomotiv, havacılık ve ticari araç sektörlerinde uzmanlar tarafından yazılmış 1998'den günümüze teknik araştırmalar ve makaleleri içeren SAE Digital Library veri tabanına abone olunmuştur.

SAE Technical Papers, en az 3 uzman tarafından hakemli olarak sağlanır.

  • Mevcut bilgilerin bugünkü teknik yeniliklere göre yapıcı veya yenilikçi incelemeleri
  • Kaliteli veri ve geçerli analitik teknikler
  • Etkili sonuçlar
  • Açık ve anlaşılır araştırma bulguları
  • Kişisel önyargılardan veya ticarileşmeden arınmış çalışmaları içermektedir.

 

ProQuest Art, Design and Architecture Collection - Yeni Abonelik

Görsel ve uygulamalı sanat dallarında; aboneliklerimiz arasında bulunan "DAAI: Design and Applied Arts Index" veri tabanının yanı sıra "ARTbibliographies Modern (ABM)", "Arts & Humanities Full Text" ve "International Bibliography of Art (IBA)" veri tabanlarını da kapsayan "ProQuest Art, Design and Architecture Collection"a abone olunmuştur.

Veri Tabanları Hakkında:

Design and Applied Arts Index (DAAI): Bu veritabanı, tekstil ve seramikten vasıta tasarımı, reklam ve kaynakların sürdürülebilirliğine kadar tasarım ve el sanatlarının her yönüyle ilgili bilgiler içeren bir numaralı kaynaktır. 1973'ten bugüne dergi makalelerini, fuar incelemelerini ve haber öğelerini kapsar.

ARTbibliographies Modern (ABM): Her yıl 13.000'den fazla yeni girdi eklenen ARTbibliographies Modern (ABM), her türlü modern ve çağdaş sanat ile ilgili dergi makaleleri, kitaplar, yazılar, fuar katalogları, doktora tezleri ve sergi incelemeleri ile ilgili tam özetleri sağlar. Girdiler geriye doğru 1960'lara kadar gitmektedir.

ABM, 19. yüzyılın sonlarından itibaren modern ve çağdaş sanat dalları konusunda lider bilgi kaynağı olmuştur ve buna icadından bu yana fotoğrafçılık dahildir. Ünlü ve az tanınmış sanatçılar, hareketler ve trendlerle ilgili İngilizce ve diğer dillerdeki materyalin özetlerini içerir. ABM'nin kapsamı geniş ve çeşitlidir ve gösteri sanatı ve yerleştirme sanatı, video sanatı, bilgisayar ve elektronik sanatı, vücut sanatı, grafiti, sanatçı kitapları, tiyatro sanatları, koruma, el sanatları, seramik ve cam sanatı, etnik sanatlar, grafik ve müze tasarımı, moda ve kaligrafi yanında illüstrasyon, resim, baskı, heykel ve çizim gibi geleneksel medyayı içerir.

Arts & Humanities Full Text: Tam metin dergi veritabanı olan Arts & Humanities, görsel ve uygulamalı sanatlardaki önemli yeni eserleri içerecek şekilde büyümektedir. Yayınlar arasında hem bilimsel hakemli dergiler hem de uygulamalı sanatlar ve kültürel araştırmalarla ilgili ticari ve tüketicilere yönelik yayınlar bulunmaktadır.

International Bibliography of Art (IBA): Batı sanatı üzerine akademik literatür için eksiksiz kaynak olan IBA, ProQuest tarafından aynı thesaurus ve yetki dosyaları kullanılarak oluşturulan yeni kayıtlarla birlikte Getty Research Institute tarafından 2008-09'da oluşturulmuş kayıtları içerir.

Getty Research Institute tarafından 2008-2009 yıllarında oluşturulmuş ilk veri kümesi, önceki yıllarda yayınlanmış geçmişe yönelik kayıtlar da dahil olmak üzere 2009 yılına kadarki akademik verileri içermektedir. Kapsanan yayınlar, diğer dizinler tarafından kapsanmayan uzmanlık ve nadir başlıklara ağırlık verilmiş olarak 500 çekirdek dergi ve bunlara ek olarak monografların, deneme koleksiyonları, konferans tutanakları ve sergi kataloglarının ayrıntılı içeriğidir.

Konu Kapsamı:

  • Sanat Tarihi
  • Mimarlık ve Mimarlık Tarihi
  • El Sanatları, Seramik, Cam ve Takı
  • Dekoratif Sanat ve Antika
  • Moda, Tekstil ve Giyim
  • Mobilya ve İç Tasarım
  • Endüstriyel Tasarım
  • Modern ve Çağdaş Sanat
  • Müzeler ve Koruma
  • Fotoğrafçılık

The Merck Index Online (Kimyasallar, İlaçlar ve Biyolojikler Üzerine Çalışmalar) - Yeni Abonelik

Dünyanın önde gelen ilaç üreticilerinden Merck Sharp & Dohme tarafından hazırlanan ve Royal Society of Chemistry (RSC) platformunda yer alan The Merck Index Online eczacılık veri tabanına abone olunmuştur.

Merck Index, 120 yılı aşkın bir süredir kimyasallar, ilaçlar ve biyolojikler üzerine yapılan çalışmaları içeren kapsamlı ve güvenilir bir kaynak olarak kabul edilmektedir.

Merck Index Online otorite içeriklere kolay ve hızlı bir şekilde erişim imkanı vermektedir:

 Madde monografları

  • İsimler, eşanlamları ve ticari adları
  • Kimyasal yapılar
  • Fiziksel özellikler (ör. erime - kaynama noktaları, yoğunluk)
  • Uygulamalar ve kullanım
  • Biyoaktivite verisi
  • Kaynakçalar

✔ 500'den fazla tanımlı organik reaksiyon

 Referans tabloları

Kimlere Hitap Ediyor?

Kimyacılar, biyokimyacılar, eczacılar, farmokologlar, toksikologlar, tıp araştırmacıları, öğrenciler, öğretmenler, akademik kütüphaneler, akademik araştırmacılar, bilgi uzmanları ve devlet kurumları.

Kullanıcılar farklı birçok tarama özelliğini ve alanını kullanarak basit araştırmalar yapabilir, kapsamlı multiparametreli taramalar oluşturabilir ya da kimyasal yapı aramaları gerçekleştirebilirler.

ACS Symposium Series ve Advances in Chemistry Series - Yeni Abonelik

ACS tarafından yayınlanan "The Advances in Chemistry Series" ve "ACS Symposium Series" e-kitaplarına abone olunmuştur.

The Advances in Chemistry Series: 1949-1998 yıllarında hazırlanmış, çok disiplinli, yüksek kalitede 254 kitabı içermektedir.

ACS Symposium Series: 1974-2010 yıllarında, ACS'nin 30 farklı teknik bölümü tarafından hazılanmış 1100+ kitabı içermektedir.

Kitap listesine ulaşmak için tıklayınız.



Chemical Engineering News - Yeni Abonelik

American Chemical Society (ACS) tarafından haftalık olarak yayınlanan "C&EN Chemical Engineering News" dergisinin 1998'den günümüze olan içeriğine abone olunmuştur.

Online Kurs - Coğrafi Bilgi Sistemleri - GeoSpatial Training Services

Coğrafi Bilgi Sistemleri ile ilgili online kursları içeren "GeoSpatial Training Services" e abone olunmuştur.

2 kullanıcılı olarak abonelik gerçekleştirdiğimiz "GeoSpatial Training Services" erişim şifrelerini library@iyte.edu.tr adresine mail atarak isteyebilirsiniz. Sayfaya eriştikten sonra "Menü" başlığından"Derslerim"i seçerek, gelen başlıklardan herhangi bir kursu alabilir ve istediğiniz kadar tekrar edebilirsiniz. 

Kayıtlı Olduğumuz Kurs Başlıkları:

  • Advanced Google Maps API Programming
  • ArcGIS Desktop 101 (ArcGIS 10.0)
  • Building ArcGIS Server Applications with JavaScript
  • Building GIS Web Sites without Programming – Using CartoDB
  • Converting ArcGIS Data to Google Earth
  • Creating Real Time Google Earth Applications
  • Data Visualization Techniques with Google Earth Pro
  • Design and Build GIS Web Sites Like a Pro
  • Editing in ArcGIS 10
  • Google Earth for Real Estate Professionals
  • HTML5 and CSS3 for GIS Web Developers
  • Introduction to ArcGIS Online
  • Introduction to ArcGIS Server 10.0
  • Introduction to ArcGIS Server 10.1
  • Introduction to Managing ArcSDE with SQL Server
  • Introduction to ModelBuilder
  • Introduction to OpenLayers Programming
  • Introduction to Programming the Google Maps API
  • Learning ArcGIS Desktop 10.1
  • Mastering KML for Google Earth
  • Programming ArcGIS Server with Silverlight
  • Programming ArcGIS with Python Workshop
  • Programming the ArcGIS API for Flex
  • Using Spatial Analyst for ArcGIS 10
  • Working with Geodatabases and Linear Referencing
  • Working with Geometric Networks

 

Education Index Retrospective 1929-1983 - Yeni

EBSCO ile TÜBİTAK ULAKBİM arasında yapılan Ulusal Lisans anlaşması kapsamında, "Education Index Retrospective: 1929-1983" veritabanına 2015 yılından geçerli olmak üzere sahiplik modeliyle erişim sağlanmıştır. 

Education Index Retrospective, çok-kültürlü/etnik eğitim, dil sanatları, din eğitimi, eğitimde bilgisayarlar, fen ve matematik, hükümet fonları, kütüphanecilik, literatür standartları, okul öncesi eğitim, okul yönetimi, orta öğretim, sanat dalları, sosyal çalışmalar, sürekli eğitim, uzaktan eğitim, yetişkin eğitimi, yüksek öğrenim v.b. konularında birçoğu hakemli olmak üzere 700’den fazla yayını detaylı bir şekilde indeksleyerek 835.000’den fazla kayıt sunar. Arşiv niteliğindeki literatürde aranılan bilgi, güncellenmiş konu başlıkları sayesinde günümüzün anahtar kelimeleri ile rahatlıkla bulunabilir. Ayrıca, eski tarihlere ışık tutması açısından orijinal konu başlıkları da korunmuştur.

Knovel - Konu Başlıklarında Değişiklik

Tamamı akademik ve endüstriyel bilgi kaynaklarından oluşan; araştırmacıların, güvenilir, teknik bilgiye kolayca erişebildiği, interaktif tablo ve grafiklerle zenginleştirilmiş bir veritabanı olan Knovel'da abone olduğumuz konu başlıklarında 2015 yılında değişiklik yapılmıştır. 

Mühendislik ile ilgili tüm konuları kapsayan Knovel veritabanından eriştiğimiz tüm konu başlıkları aşağıda yer almaktadır:

  • Adhesives, Coatings, Sealants & Inks
  • Aerospace & Radar Technology
  •  Biochemistry, Biology & Biotechnology
  • Ceramics & Ceramic Engineering
  • Chemistry & Chemical Engineering
  • Civil Engineering & Construction Materials
  • Computer Hardware Engineering
  • Earth Sciences
  • Electrical & Power Engineering
  • Electronics & Semiconductors
  • Food Science
  • General Engineering & Project Administration
  • Industrial Engineering & Operations Management
  • Manufacturing Engineering
  • Mechanics & Mechanical Engineering
  • Nanotechnology
  • Oil & Gas Engineering
  • Plastics & Rubber
  • Safety & Industrial Hygiene
  • Software Engineering
  • Sustainable Energy & Development
  • Textiles

2015 Yılı Basılı ve Elektronik Dergi Aboneliklerimiz

Abone olduğumuz veritabanlarından bağımsız olarak, Kütüphanemiz tarafından 2015 yılında abone olunan Yabancı Dil ve Türkçe Basılı & Elektronik Dergi aboneliklerimiz güncellenmiştir. 

Güncel Dergi Listemiz

Ayrıca; erişebildiğimiz tüm dergileri ve erişim yıllarını görmek için aşağıdaki bağlantıyı kullanabilirsiniz. İstediğiniz herhangi bir dergiyi taratarak, aboneliğimizin olup olmadığını, aboneliğimiz var ise erişim yılları kapsamını görebilmeniz de mümkün.

https://atoz.ebsco.com/Titles/8305