Skip to Main Content

İYTE Kütüphanesi E-Bülten Ekim 2013: Yenilikler

Kitap Okumanın En Güzel Yolunu Keşfedin

İYTE Dijital Kütüphanemizin Kullanımı Daha da Kolaylaştı: OverDrive Read Özelliği Eklendi!

Kütüphane koleksiyonumuzda yer alan elektronik kitap, sesli kitap, müzik ve videolara 7 gün 24 saat erişebildiğiniz Dijital Kütüphanemizdeki http://iyte.lib.overdrive.com/ EPUB formatındaki kitapları artık program indirmeye ve kurmaya gerek kalmadan,  ADOBE ID’ye gerek duymadan rahatlıkla okuyabilirsiniz. EPUB formatındaki kitapların yanında yer alan "Read" butonuna tıklamanız yeterli. Kitapları, bilgisayarınızdan ve her türlü mobil cihazdan okuyabilirsiniz.

"OverDrive Read" uygulamasının yanısıra; "OverDrive Media Console" ve "OverDrive Media Station" uygulamaları ile dijital kütüphanemizi kullanmak artık daha da keyifli...

OverDrive Media Console: OverDirve Media Console uygulaması ile evde ya da hareket halindeyken kendi kütüphanenizden sesli & ekitap okuyabilirsiniz ya da dinleyebilirsiniz.

Sesli kitap, müzik ve video için ücretsiz yazılımlar, oyna, transfer et,  yönelim & tıklama navigasyonu, erişilebilirlik özellikleri sağlamaktadır. Bu uygulama, Windows, Mac, iPad, iPhone, Android telefonlar ve tablet, Kindle, NOOK, Windows 8 PC ve tablet, Blackberry ve Windows Phone da dahil olmak üzere tüm mobil platformlar üzerinde kullanılabilir.

Web sitemiz "Hızlı Erişim" linkinin altından ulaşabileceğiniz  "İYTE Dijital Kütüphanesi"ne TC Kimlik Numaranız ve Kütüphane şifrenizle giriş yaparak ister çevrimiçi ister çevrimdışı kitap okuyabilirsiniz.

İYTE Dijital Kütüphanesi'nin Kullanımı Hakkında Ayrıntılı Bilgi İçin: http://libguides.iyte.edu.tr/content.php?pid=415990&sid=3400686

İUP Kütüphane Portalı

İzmir Üniversiteleri Platformu Dönem Başkanlığı’nın İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü’nde olduğu dönemde, İYTE Kütüphanesi'nin projelerinden olan "İUP Kütüphane Portalı" hazırlanarak, kullanıma sunuldu.

İYTE Kütüphanesi tarafından hazırlanan portal aracılığıyla; İzmir Üniversiteleri Kütüphane web sitelerine erişim sağlanmakta, katalog kayıtları toplu olarak taranabilmekte, üniversitelerin abone oldukları ve satın aldıkları veritabanları tek bir arayüzden görülebilmekte, işbirliği protokol metni ve ödünç verme formlarına ulaşılabilmektedir.

“İUP Kütüphane Portalı” Erişim Linki: http://www.izmiruniversiteleri.com/kutuphane-portali/