Skip to Main Content

İYTE Kütüphanesi E-Bülten Ekim 2013: Çalışanlarımızdan

Çalışanlarımızdan / Önder TATAR

1993 yılında Erciyes Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Elektronik ve Haberleşme bölümünden mezun olan Önder Tatar, aynı  yıl PTT ve telefon hizmetlerinde işe başladı. PTT  ve Türk Telekom A.Ş.'nin teknik bölümlerinde daha sonra ise bilişim ve internet teknolojilerinde 2006 yılına kadar hizmette bulundu. TT A.Ş.'den ayrılarak 2006 yılında İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanlığı'nda göreve başladı. Son 5 yıldır ise Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı'nda çalışmaktadır.

Gösteri merkezi, elektronik kütüphane ve kütüphane binasında bulunan tüm network ve IT sistemlerinin sorumlusu olarak görev yapmaktadır.

Bilişim ve IT teknolojileri üzerinde yenilikleri takip etmek, ses ve ışık sistemlerinin kalibrasyonu, kitap okumak, seyahat etmek, yüzmek, farklı diller konuşabilmek, iş sağlığı ve güvenliği konularında araştırma yapmak ilgi alanları içerisinde yer almaktadır.

Fransızca ve İngilizce bilen Önder Tatar evli ve 3 çocuk babasıdır.

Katıldığı Toplantılar:

1) PTT ve Türk Telekom bünyesinde KTV, IT, bilişim  ve geniş band network sistemlerinde ses, data ve video verilerinin iletimi sorunları ve çözümleri

2) 2003 yılı ALCATEL Üniversitesi (Belçika) Geniş Bant internet Uygulamaları ADSL, SDSL gibi iletişim seminerleri ile internet üzerinden VoIP dediğimiz internet telefon uygulamaları

3) 2013 yılı “Erasmus Staff Tranning” programı kapsamında Fransa Rouen Üniversitesi'nde tanıtım semineri.

Çalışanlarımızdan / Hasan UMAR

1961 Elazığ doğumlu olan Hasan Umar, ilk, orta ve lise  öğrenimini Elazığ'da tamamladı. 1984 yılında Halkbank'ta iş hayatına başlayan Hasan Umar, 1999 yılında İzmir'e tayin oldu. 2002 yılında Halkbank'ın özelleşmesiyle bankadan ayrılarak, İYTE Kütüphanesi'nde şef olarak çalışmaya başladı.


Ödünç verme biriminde çalışan Hasan Umar; her fırsatta işine olan sevgisini dile getirmekte ve özellikle kütüphanede insanlarla iletişim halinde olmaktan çok mutlu olduğunu ifade etmektedir.

Evli ve iki çocuk babası olan Hasan Umar torunuyla vakit geçirmekten büyük keyif alıyor. Türkü başta olmak üzere müzik dinlemek, gezmek, televizyon seyretmek hobileri arasında yer almakta.