İYTE Kütüphanesi E-Bülten Şubat 2013: Yeni Veritabanı Aboneliklerimiz

2013 Yılı Yeni Abonelikler - ARTstor Görsel Koleksiyon

Seçkin müzelerdeki; sanat, mimari, beşeri bilimler ve fen bilimleri konularında, 1.4 milyondan fazla yüksek çözünürlükteki görüntü içerigine erişim imkanı sağlayan ARTstor görsel koleksiyon veritabanına 2013 yılında abone olunmuştur.

ARTstor Konu Alanları:

• Sanat
  • Fen Bilimleri
  • Mimari
  • Müzik
  • Din
  • Antropoloji
  • Edebiyat
  • Dünya Tarihi
  • Amerikan ve Asya Calismalaari
  • Klasik ve Ortacag Calimalari
  • Ronesans Calismalari

Türkiye'den Görüntü İçerikleri:

ARTstor içeriğinde Türkiye ile ilgili 19.554'ün üzerinde görüntü bulunmaktadır.

• Mimarlık ve Şehir Planlama (12.609)
  • Dekoratif Sanatlar, Faydalı Objeler ve İç Dizayn (3250)
  • Resim ve Sulu Boya (442)
  • El Yazısı ve Yazı Süsleme (1808)
  • Harita, Tablo ve Grafikler (9)
  • Moda, Kostüm ve Mücevher (842)
  • Tablolar (331)
  • Fotoğraflar (93)
  • Basılı materyaller (4)
  • Bilim, Teknoloji ve Endüstri (57)
  • Heykel (1093)

2013 Yılı Yeni Abonelikler - Yabancı Dil Öğrenmeyen Kalmayacak

Türkçe konuşanlar için İngilizce, İngilizce konuşanlar için Almanca, Çince (Mandarin), Fransızca, İspanyolca, İtalyanca, Japonca, Portekizce, Rusça, Türkçe, Ukraynaca ve Yunanca öğrenmenizde sizlere yardımcı olacak online dil öğrenme sistemi Mango Languages'a 2013 yılında abone olunmuştur.

İster "Kampüs dışı erişim" yöntemiyle bulunduğunuz yerdeki bir bilgisayardan, ister mobil cihazlarınızla Mango Languages'a istediğiniz zaman erişerek, istediğiniz dili/dilleri öğrenmeye başlayabilirsiniz.

Mobil cihazlarınızdan erişebilmek için; öncelikle "Create a Profile" bölümünden hesap oluşturmanız gerekmektedir. Hesap oluştururken e-mail adresinizi ve kendinizin belirleyeceği bir şifreyi (en az 6 karakter içermelidir) yazmanız yeterlidir.  Daha sonra e-mail adresinize sistem tarafından gönderilecek olan linke tıklayarak hesabınızı aktif hale getirebilirsiniz.

Cihazınıza mobil uygulamasını indirdikten sonra olusturmuş olduğunuz hesap bilgileri ile giriş yapabilirsiniz.

Mobil uygulamasını indirmek için: http://www.mangolanguages.com/libraries/products-overview/mango-mobile/

100.000 Civarı Elektronik Kitaba Abonelik (EBSCO eBook Collection)

Tümüyle akademik 100.000 civarı multi disipliner tam metin elektronik kitabı içeren EBSCO eBook Academic Collection veritabanına 2013 yılında abone olunmuştur.

Tüm disiplinlerde (hukuk, tıp, psikoloji, mühendislik, tarım, fen, edebiyat, işletme, siyaset bilimi, eğitim, güzel sanatlar, mimarlık, v.b. ) 450’den fazla akademik yayıncının elektronik kitaplarına erişim mümkündür. MIT Press’ten Taylor & Francis’e bir çok yayıncının kitaplarına mobil araçlarla erişim imkanı vardır.

eBook Academic Collection Özellikleri:

• Akademik kitaplardan oluşan 95.000'in üzerinde e-kitap içerir ve bu kitapların 75,000’e yakını yüklenebilir özelliktedir.
  • 450’den fazla akademik yayıncının elektronik kitaplarına erişim mümkündür.
  • Herhangi bir kullanıcı sınırlaması olmaksızın, SINIRSIZ kullanıcı ve LİMİTSİZ kullanım imkanı sunar.
  • Kitapları herhangi bir limit olmaksızın indirebilme ve ödünç verebilme özelliği bulunur.
  • Bilgisayarlarınıza, taşınabilir cihazlara (e-kitap okuyucu tabletler, ipad vs) indirebilir, aktarabilir ve offline olarak çevrimdışıyken okuyabilirsiniz.
  • E-kitapların içerisinde gezinmek, tarama yapmak mümkündür.
  • Kitaplar hakkında not alabilme ve daha önce alınmış notları görüntüleyebilme özelliği vardır.
  • Dünyanın en kapsamlı İngilizce sözlüğüne sahiptir.
  • Kitapları tek bir seferde 60 sayfaya kadar bastırabilme özelliği vardır.
  • E-kitapları dünyanın en popüler formatlarında otomatik olarak atıflayabilme özelliği vardır.
  • Kitaplar hakkındaki bilgileri, dünyanın en popüler sosyal paylaşım sitelerinde paylaşabilme özelliği vardır.
NOT: 2012 yılında talepte bulunmuş olduğunuz yabancı dil kitaplardan, elektronik olarak satın aldığımız 94 kitaba da aynı platformdan erişilmektedir. Ancak satın aldığımız bu 94 kitabı aynı anda bir kullanıcı kullanabilmektedir, sınırsız kullanıcılı değildir.

Scopus EKUAL Aracılığıyla Erişimimize Açık

Hakemli literatür ve kaliteli web kaynaklarına ilişkin en büyük öz (abstract) ve atıf veritabanı Scopus, EKUAL  (Elektronik Kaynaklar Ulusal Akademik Lisansı) kapsamında tüm üniversitelerin erişimine açılmıştır.

Bibliyometrik araçlarla birlikte araştırmayı izlemeye, analiz etmeye ve görselleştirmeye yarayan; hakemli yayınlardan oluşan en büyük özet ve atıf veri tabanı olan Scopus; sanat ve insani bilimlerin yanı sıra fen bilimleri, teknoloji, tıp ve sosyal bilimler alanında bütün dünyadan 25.000 civarı dergiyi kapsar. %70'i 1996'dan beri yayınlanmış özetler ve oldukça geniş kaliteli web sayfaları ve patent bilgisi olmak üzere 49 milyon kayıt içerir.  Her bir kayit icin yazar tarafindan saglanan anahtar kelimeler ve bir makalenin diger hakemli calismalarda ne kadar atıf aldığı görülebilir.

Yeni Referans Kaynaklarımız Erişimde

Sanat, tarih, bilim, teknoloji, sosyal bilimler ve diğer konularda 100 adet referans kaynağına (ansiklopedi, sözlük, biyografi, kronoloji, el kitabı gibi) eriştiğimiz Credo Reference veritabanında yer alan başlıklar yenilenmiştir.

Başlık listesine ulaşmak için tıklayınız.

Dünyanın önde gelen bazı yayınevlerinin başlıklarından oluşan koleksiyonlar sunan Credo Reference; Elsevier Science & Technology, Wiley, McGraw-Hill,
SAGE, Cambridge University Press, Penguin vb. yayınevlerinin referans kaynaklarını içermektedir.

2013 Yılı Dergi Aboneliklerimiz - Basılı & Elektronik

Abone olduğumuz veritabanlarından bağımsız olarak, Kütüphanemiz tarafından 2013 yılında abone olunan Yabancı Dil ve Türkçe Basılı & Elektronik Dergi Listemiz güncellenmiştir.

Güncel Dergi Listemiz