Skip to Main Content

İYTE Kütüphanesi E-Bülten Ekim 2009: Birim Tanıtımı

Çalışanlarımızdan - Ayşe AKBIYIK

Şef kadrosunda, “Teknik Hizmetler Birimi”nde görev yapmakta olan Ayşe Akbıyık 1996 yılından bu yana İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü  Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığında çalışmaktadır.

Eskişehir Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi Halkla İlişkiler mezunu olan Ayşe Akbıyık, öğrenimine Açık Öğretim Fakültesi İşletme Bölümü’nde devam etmektedir.

Windows Ofis Programları ve BLISS Kütüphane Otomasyon Sistemi kullandığı bilgisayar programları arasındadır.

Kitap okumak, kültür ve doğa gezileri, el sanatları vs. hobileri arasındadır.

 

Kullanıcı Hizmetleri Birimi

-Kullanıcılarımızın (İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü akademik-idari personeli, öğrencileri ve dışarıdan gelen araştırmacılar) kütüphanemiz hizmet ve kaynaklarından verimli bir şekilde yararlanabilmesi, her türlü bilgi ihtiyaçlarının karşılanabilmesi için hizmet veren birimimizdir.

Ödünç Verme Hizmeti:  Kitap ve multimedya kaynaklar, İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü akademik-idari personeli ve öğrencileri yani doğal üyelerimiz için Kütüphane Yönergesi’ne göre ödünç verilmektedir.

Akademik Personel İdari Personel Lisans ve Özel Öğrenciler Lisans Üstü Öğrenciler
Kitap 30 Gün 7 Kitap  30 Gün 5 Kitap 15 Gün 4 Kitap 21 Gün 5 Kitap
Multimedya (Genel: Film vs.) 3 Gün 3 Film vs. 3 Gün 3 Film vs. 2 Gün 2 Film vs. 3 Gün 2 Film vs.
Multimedya (Belgesel) 7 Gün 3 Belgesel 7 Gün 3 Belgesel 7 Gün 2 Belgesel 7 Gün 2 Belgesel
Dönemlik Kitap 90 Gün 2 Dönemlik Kitap - - -
Reserve Kitap 2 saat 1 Reserve Kitap - 2 saat 1 Reserve Kitap 2 saat 1 Reserve Kitap

Sanayi kuruluşları, İYTE mezunları ve İYTE Teknoloji Geliştirme Bölgesi Şirketleri; Dış Kullanıcı Yönergesi’ne göre, üyelik anlaşmasına bağlı olarak kendilerine verilecek olan Kütüphane Kartı’nı kullanarak, kütüphane olanaklarından paketler doğrultusunda yararlanabilirler.

1. Bireysel Üyelik: Bireysel dış kullanıcıların Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı’na kişisel olarak üyelik başvurusunda bulunmalarının ardından, üyelikleri olumlu bulunanlar herhangi bir ücret ödemeksizin bina içerisinde kütüphane olanaklarından faydalanabilirler. Başvuru için dilekçe, kimlik fotokopisi ve 1 adet fotoğraf gerekmektedir.
 
2. Sanayi kuruluşları ve İYTE Teknoloji Geliştirme Bölgesi Şirketleri: Üyelik başvurusu uygun görülen kuruluşların, Dış Kullanıcı Yönergesi’ne göre belirlenmiş olan üyelik aidatlarını ödemelerinin ardından, 1 yıl süre ile kütüphane hizmet ve olanaklardan yararlanabilirler.

15 Gün 3 Kitap
2 Gün 1 Multimedya – Genel (Film vs.)
7 Gün 1 Multimedya – Belgesel

 
3. İYTE Mezunları:
İYTE mezunları doğal bireysel üyedir ve tüm kütüphane olanaklarından (elektronik kaynaklar, süreli yayınlar, multimedya olanakları, kablosuz internet vb.) kütüphane içerisinde yararlanabilir. Ödünç verme hizmetinden faydalanabilmeleri için depozit ödemeleri gerekmektedir.

15 Gün 2 Kitap
2 Gün 1 Multimedya – Genel (Film vs.)
7 Gün 1 Multimedya – Belgesel


Ödünç verme işlemleri barkod el terminali kullanılarak Enstitü kimlikleri üzerinde bulunan TC numarası ile çok kısa sürede tamamlanmaktadır. Kütüphane web sitesi üzerinden üyelerimiz; üzerlerindeki kaynakları görebilir, rezerv koyabilir ve süre uzatma işlemleri yapabilirler.

Kullanıcılarımızın ödünç aldıkları kaynakların süresine dair ve rezerv koydukları kaynaklarla ilgili Enstitü mail adreslerine elektronik posta gönderilmektedir.

Süreli yayınlar, referans kaynakları, İYTE tezleri dışarıya ödünç verilmemekte; kütüphane içerisinde kullanılabilmektedir. Enstitüye ait 569 adet yüksek lisans ve doktora tezinin elektronik kopyasına Kütüphane Katalogundan tam metin olarak erişmek mümkündür.

Günlük gazeteler ve haftalık mizah dergileri akıl oyunları salonunda hizmete sunulmaktadır.

Reserve Birimi (Kısa Süreli Ödünç Verme): Ders kitapları kısa süreli ödünç verilmek üzere reserve biriminde öğrencilerin hizmetine sunulmaktadır.

Multimedya Birimi: Kullanıcılarımız, multimedya kaynakları ödünç almanın yanı sıra kütüphane binası içerisinde de  karelleri ve multimedya salonlarını kullanarak yararlanabilmektedirler. 10 adet 37 ekran TV, 2 adet 70 ekran TV ve 15 kişilik 2 multimedya salonu bulunmaktadır. Multimedya salonları için rezervasyon programı oluşturulmuş ve kütüphane web sitesine konmuştur.

Çalışanlarımızdan - Mehmet KISACIK

1999 yılından bu yana İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığında çalışmakta olan Mehmet Kısacık, Satın Alma & Tahakkuk Sorumlusu ve Taşınır Kayıt Kontrol Yetkilisi olarak görev yapmaktadır.

İzmir Namık Kemal Lisesi mezunu olan Mehmet Kısacık, Windows Ofis Programlarını kullanabilmektedir.

Kitap okumak, müzik dinlemek, film izlemek, finans, spor vs. hobileri arasındadır.